Aanhanger kopen? Hier moet je op letten!

Aanhanger kopen? Hier moet je op letten!

Geplaatst op

Wil je graag een aanhangwagen kopen? Dan is er heel wat om rekening mee te houden. In deze blog beschrijven we een aantal elementen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een aanhangwagen.

Type aanhanger

Voordat je een aanhangwagen koopt, is het belangrijk om eens goed te kijken naar de verschillende types die beschikbaar zijn. Zo heb je namelijk bakwagens, plateauwagens, kippers, gesloten aanhangwagens, autotransporters en multitransporters. Koop je een open aanhangwagen, dan moet je tijdens het rijden hier wel een net of iets dergelijks overheen spannen. Op deze manier kan er niks afvallen.

Afmetingen en laadvermogen

Alle typen aanhangwagens zijn beschikbaar in verschillende afmetingen. Kies een afmeting waar jij jouw meest gebruikte materialen goed in kan vervoeren. Let hierbij ook op het laadvermogen. Het bruto laadvermogen is het laadvermogen inclusief eigen gewicht van de aanhanger. Het netto laadvermogen is het laadvermogen exclusief het eigen gewicht van de aanhanger. Wat ook belangrijk is, om even na te kijken, het is wat het maximale geremde treklast van je auto of bus is. Dit staat op het kentekenbewijs en dit mag je niet overschrijden.

Het remsysteem

Ook het remsysteem het is een belangrijk onderdeel om op te letten, dat komt omdat het bepaalt of er makkelijk reserve onderdelen verkrijgbaar zijn. Er zijn twee toonaangevende producten van assen en bijbehorende rem onderdelen. Deze twee zijn Al-ko en KNOTT. Van beide zijn makkelijk aanhanger onderdelen te verkrijgen. Doordat goedkopere aanhangwagens wel eens een alternatief systeem willen gebruiken, is het goed om hier op te letten. Anders kan je de kapotte onderdelen misschien niet vervangen en dat is heel vervelend. 

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden