Alles wat je moet checken wanneer je een auto gaat huren

Alles wat je moet checken wanneer je een auto gaat huren

Geplaatst op

Wanneer je een weekendje weg wilt, is een huurauto het meest toegankelijke vervoermiddel. Maar zodra je een auto online huurt, weet je niet altijd zeker wat je daadwerkelijk zal krijgen bij aankomst bij het verhuurbedrijf. Sommige bedrijven adverteren namelijk voor een andere auto en wanneer je deze dan in ontvangst neemt, kan het wel is zijn dat de auto het niet waard is. Het is daarom belangrijk dat je de auto goed checkt zodra je besluit hem te huren. Dit kan gemakkelijk door middel van een paar controles die gedaan moeten worden. Zodra je deze controles niet uitvoert kan het wel eens zijn dat je tijdens je reis op moeilijkheden stuit. Dit wil je natuurlijk vermijden en daarom beschrijft dit artikel de controles die je uit moet voeren voordat je met de auto op stap gaat.

Rondje om de auto heen

Ten eerste is het belangrijk dat je een rondje om de auto heen loopt. Kijk of er al zichtbare schade is en zodra je dit ziet, is het belangrijk dat je dit meldt aan het verhuurbedrijf. Deze schade kan bestaan uit deuken, krassen, of afbladderende verf. Zodra je het rondje om de buitenkant hebt gelopen, is het tijd om het dashboard te controleren. Controleer of het brandstofpeil op de afgesproken hoeveelheid staat en of de koplampen werken.

Controleer de documenten

Ten tweede is het belangrijk dat je alle documentatie goed doorleest die samengaan met een auto huren. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je niet die paar kleine lettertjes mist of belangrijke regels die later tot veel onrust kunnen zorgen. Het zal best een hoop informatie zijn die je moet lezen, maar uiteindelijk is het maar beter als je precies weet wat je te wachten staat.

Neem de tijd

Als laatste is het belangrijk dat je de tijd neemt. Zodra je alles bij de auto hebt gecontroleerd, is het tijd om de auto in te stappen. Zet rustig de spiegels goed en stel de navigatie in op de eindlocatie. Er is geen enkele reden waardoor je de verhuurlocatie gehaast moet verlaten, dus doe dit op je gemak om latere ongelukken te voorkomen. Ga je een busje huren in Amsterdam maar heb je nog nooit in een busje gereden of in Amsterdam? Zorg dan dat je eerst het gevoel krijgt dat je weet hoe je het busje moet besturen. Check als laatste even of de radio het doet, zodat je met een leuk muziekje dan eindelijk klaar bent om de weg op te gaan.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden