De geschiedenis van het Italiaanse automerk Ferrari

De geschiedenis van het Italiaanse automerk Ferrari

Geplaatst op

Ferrari heeft een lange en rijke historie. Veel mensen kennen het Italiaanse automerk van zowel de Formule 1 als de supercars die klasse, flair en kracht uitstralen. Alleen hoe is het Italiaanse automerk bijvoorbeeld ontstaan? In deze blog lees je meer over de geschiedenis van Ferrari. Daarnaast vertellen we je waar het alom bekende gele logo met het steigerende paard nou vandaan komt.

De geschiedenis van Ferrari


Oprichting

In 1929 richt Enzo Ferrari het raceteam Scuderia Ferrari op in Maranello, vlakbij Modena. In de jaren die hierop volgen fungeert het raceteam als renstal voor Alfa Romeo. Overwinning na overwinning wordt behaald, tot Enzo Ferrari in 1939 besluit weg te gaan bij Alfa Romeo. Het gevolg hiervan is dat de naam Ferrari vier jaar lang niet gebruikt mag worden in verband met racewagens.

Ontwerpen van eigen auto’s

Rond 1945 begint Ferrari eigen auto’s te ontwerpen. Een paar jaar later brengt Ferrari de eerste auto op de markt, namelijk de Ferrari 125 S. De jaren die hierop volgen staan in het teken van ontwikkelingen op het gebied van autotechniek en mechanica.  

Om verder te kunnen groeien, heeft Ferrari meer kapitaal nodig. Daarom gaat het automerk in 1969 samenwerken met Fiat. In de jaren hierna produceert Ferrari veel wereldberoemde auto’s zoals de Testarossa, 308 GTB en 208 GTB. Het op de markt brengen van deze auto’s en het behalen van veel successen in de Formule 1 zorgen ervoor dat Ferrari blijft groeien. De Ferrari F40 is het laatste kunstukje van Enzo Ferrari, die komt te overlijden in 1988. In de jaren negentig gaat het bedrijf verder met het produceren van geweldige auto’s die voor veel waardering zorgen bij het grote publiek.

Het logo van Ferrari

Veel mensen zijn van mening dat het steigerende paard op het Ferrari logo het favoriete paard van Enzo was. En dat de oorspronkelijke kleur van Ferrari rood is. Beiden niet waar. Geel is de oorspronkelijke kleur van Ferrari. Dit heeft te maken met Modena, de stad waar Enzo Ferrari vandaan komt. Geel is de officiële kleur van Modena. En het steigerende paard dan? Een cadeau van Enrico Barraca, hertog en vader van Francesco Barracca die als gevechtsvlieger omkwam tijdens de oorlog. Francesco vloog tijdens deze periode met een vliegtuig waarop een zwart steigerend paard stond afgebeeld. Na een geweldige race in 1923 kreeg Enzo het paard cadeau, waarop hij besloot het zwarte steigerende paard als symbool op alle Ferrari’s af te beelden.

Vandaag de dag is Ferrari niet meer weg te denken in het sportauto segment. Heb je altijd al eens in een echte sportwagen willen rijden? Via passionwithoutlimits.com kun je eenvoudig een ferrari huren.

Gerelateerde berichten

Autoverzekeringen: Tips voor het vinden van de beste dekking en premies

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan een significante impact hebben op jouw financiën en gemoedsrust. In deze blog delen we waardevolle tips...

Lees meer

Een vangrails kopen? Waar moet je aan denken?

Voertuigen worden op hun rijbaan gehouden door vangrails. Vangrails beschermen bestuurders ook tegen het raken van voorwerpen die ze niet zouden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden