Hoe bereid u zich voor op een medische keuring?

Hoe bereid u zich voor op een medische keuring?

Geplaatst op

Wanneer u gekeurd dient te worden, is het handig dat u op de hoogte bent van de zaken die u moet regelen om de keuring met goed gevolg af te leggen.In deze blog vertellen wij alles wat u moet weten om goed voorbereid te zijn voor de rijbewijskeuring .

Begin op tijd

Als eerst is het belangrijk om te weten dat u op tijd moet beginnen met de voorbereidingen voor de medische keuring. Bij grote drukte kan de responstijd van het CBR namelijk langer zijn. Begin daarom 3 tot 4 maanden voor het aflopen van uw rijbewijs met het invullen van de gezondheidsverklaring. Wanneer u dit heeft gedaan kan u namelijk op tijd een afspraak inplannen bij een professionele arts voor rijbewijskeuringen.

Gezondheidsverklaring invullen

Als eerst vult de gezondheidsverklaring in. De gezondheidsverklaring kunt u vinden op de website van het CBR. In de gezondheidsverklaring beantwoordt u vragen over uw gezondheid. U logt in bij “Mijn CBR” met uw DigiD en beantwoord de vragen van de gezondheidsverklaring. Als laatste stap betaalt u €41,50 via iDeal. U kunt er ook voor kiezen om de verklaring op papier in te vullen, hiervoor gaat u naar een CBR-examencentrum, of in sommige gevallen, naar uw gemeente.

Afspraak maken

Heeft u de gezondheidsverklaring ingevuld en hierop een reactie ontvangen van het CBR? Dan kunt u nu een afspraak maken voor een keuring bij een rijbewijskeuringsarts. Op het internet kunt u zoeken naar een arts die voor u geschikt lijkt.

Goed voorbereid naar de afspraak

Het is belangrijk dat u goed voorbereid naar de medische keuring komt, neem daarom het volgende mee naar uw keuring:

  • Het huidige rijbewijs (indien in bezit)
  • Keurformulieren CBR en eventuele aanvullende formulieren met betrekking tot uw medische voorgeschiedenis
  • Een potje verse urine
  • Een actueel overzicht van uw medicatie
  • Draagt u een bril of gebruikt u contact lenzen? Neem deze dan mee (inclusief sterkte van eventuele contactlenzen)

Na het lezen van deze blog bent u volledig op de hoogte van alles wat u moet weten voor het voorbereiden op een medische keuring voor een rijbewijs.

Free Man Inside Vehicle Stock Photo

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden