Hoe gaat een versnellingsbak kapot?

Hoe gaat een versnellingsbak kapot?

Geplaatst op

Na jarenlang gebruik en de nodige gemaakte kilometers is slijtage van een versnellingsbak niet te vermijden. In deze blog vertellen we je meer over hoe een versnellingsbak kapot gaat. Daarnaast geven we je tips over wat je het beste met een kapotte versnellingsbak kunt doen. Er zijn namelijk meer opties dan het aanschaffen van een geheel nieuwe versnellingsbak. Lees verder over hoe je met een kapotte versnellingsbak kosten kunt besparen.

Defecten bij een kapotte versnellingsbak

In de kapotte versnellingsbak wordt het vermogen van de motor in verbinding gebracht met de aandrijfas. Hierdoor staat de bak eigenlijk constant onder hoge druk. Met het goed afstellen van een versnellingsbak voorkom je helaas niet dat deze na verloop van jaren slijt. Er zal na de nodige kilometers dus iets kapot gaan in de versnellingsbak. De onderstaande defecten leiden tot een kapotte versnellingsbak:

  • Kapotte lagers
  • Versleten afstandsringen
  • Kapotte schakelvork
  • Versleten tandwielen
  • Defecte synchroniseerringen
  • Tekort aan transmissievloeistof

Deze problemen komen vaak samen. Dit komt doordat de verschillende defecten met elkaar in verband staan, doordat ze in de versnellingsbak aan elkaar verbonden zijn. Maar wat nu als je versnellingsbak kapot is?

Versnellingsbak revisie: goedkoop en betrouwbaar

Met een versnellingsbak revisie bespaar je kosten ten opzichte van het aanschaffen van een compleet nieuwe versnellingsbak. Bij het reviseren van je versnellingsbak wordt deze gecontroleerd en worden alle onderdelen nauwkeurig onderzocht op hun werking, slijtage en eventuele schade. Onderdelen die niet meer naar behoren werken, worden vervangen door de revisie specialist. Als de versnellingsbak vervolgens klaar is, dan wordt deze eerst uitgebreid getest om zeker te weten dat alles weer goed werkt.

Last van een kapotte versnellingsbak? Vraag bij een versnellingsbak revisie specialist dan eens naar de mogelijkheden voor het reviseren van je kapotte bak. Er zijn revisie specialisten in Nederland die alle onderdelen van een versnellingsbak op voorraad hebben. Hierdoor ben je in veel gevallen je auto ook niet voor lange tijd kwijt.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden