Kooptips: mazda occasion

Kooptips: mazda occasion

Geplaatst op

Er is geen tekort aan dealers in de buurt, maar als je een kwaliteitsmodel wilt met extra besparingen en extra voordelen, dan is Autobedrijfberndt.nl een hub voor informatie. Wij geven veel informatie over top mazda occasions kopen.

Kilometerstand

Wat is een goede kilometerstand op een tweedehands auto? Dat hangt ervan af. Als het gebruikte model goed verzorgd is, maar toch meer kilometers heeft en ouder is, is het misschien een betere optie dan een nieuwer model met een lagere kilometerstand met achterstallig onderhoud. Houd het volgende in gedachten bij het winkelen met tweedehands auto’s:

  • Er zijn auto´s die meer dan 300.000 kilometer op één motor meegaan, maar dat is alleen als ze goed verzorgd zijn.
  • Auto’s met een hoge kilometerstand hebben meestal een lagere prijs dan vergelijkbare modellen met een lagere kilometerstand, maar ze kunnen later meer reparaties en onderhoud nodig hebben.

Wat controleer ik bij het kopen?

Het essentieel om een tweedehands voertuig te inspecteren om er zeker van te zijn dat het voldoet aan je normen. Maar wat controleert je bij de aankoop van een tweedehandswagen? We raden je aan het volgende te controleren:

  • Roest rond de randen van de portieren en de wielkuipen
  • Beschadiging al dan niet verborgen door zorgvuldige bijwerking in plaats van de juiste reparaties
  • Koplampen, achterlichten en richtingaanwijzers
  • Overmatige slijtage of beschadiging van de bekleding
  • Bandenslijtage
  • Zelfs als je niet bekend bent met de wereld onder de motorkap, kan het geen kwaad om er zeker van te zijn dat de dingen er netjes en schoon uitzien. Als je grondig wilt zijn, laat dan een garage checken op deze dingen (bij particuliere koop).

Proefrit

Als je eenmaal hebt besloten over de gebruikte auto die je wilt kopen, neem hem dan mee voor een ritje. Je hoeft alleen maar de dealer om een proefrit te vragen. We raden je aan een ringweg of zelfs een snelweg te nemen om een gevoel voor de motor te krijgen en een ritje door de stad te maken.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden