Maak je auto klaar voor de zomervakantie!

Maak je auto klaar voor de zomervakantie!

Geplaatst op

De zomervakantie komt er weer aan, wat betekent dat veel mensen op pad zullen gaan met de auto. Vooral als je een hele dag, of zelfs meerdere dagen, in de auto moet zitten om naar Zuid Spanje of Frankrijk te rijden, wil je er wel verzekerd van zijn dat je auto onderweg niet voor moeilijkheden zorgt. Er zijn daarom een aantal onderdelen die je gemakkelijk zelf kan controleren, om te zorgen dat de reis zo spoedig mogelijk verloopt. Deze hebben we in onderstaande blog voor je op een rijtje gezet. Mocht je bepaalde auto onderdelen nog aan moeten schaffen of als zekerheid mee willen nemen op vakantie, kijk dan eens naar de goedkope auto onderdelen van Bogijn.

Check het oliepeil 

De motorolie in een auto smeert en beschermt onder andere de onderdelen en is dus heel belangrijk. Je kan gemakkelijk het oliepeil controleren met een peilstok, die vaak bij de auto zit. Zorg ervoor dat de stok schoon is en plaats hem vervolgens in het reservoir. Haal hem na een paar seconden er weer uit en controleer tot aan waar de stok vies is geworden. Als dit tussen de aangegeven minimum- en maximumwaarde op de stok is, is het oliepeil op orde. Als dit niet zo is, kan je het oliepeil met behulp van een trechter bijvullen.

Controleer de koelvloeistof 

Koelvloeistof is heel belangrijk voor een goede werking van de auto. Het helpt namelijk om de motor temperatuur constant te houden en voorkomt hierdoor oververhitting. Vooral bij lange ritten in de warme zomermaanden is de kans op een oververhitte motor groot en is het dus belangrijk dat er genoeg koelvloeistof aanwezig is. Om de koelvloeistof te controleren is het ten eerste heel belangrijk dat de motor koud is, anders kan je mogelijke brandwonden oplopen. Om te zien hoeveel koelvloeistof er nog aanwezig is moet je in het expansievat kijken. Doordat bij de meeste auto’s deze doorzichtig is kan je direct zien hoeveel koelvloeistof er nog aanwezig is. Als de hoeveelheid minder is dan de minimale hoeveelheid, aangegeven door een streepje, dan moet deze bijgevuld worden. Zorg er hierbij voor dat je dezelfde koelvloeistof gebruikt als die er al in zit, om mogelijke problemen te voorkomen. 

Vul de ruitenreiniger bij

Als laatste is het belangrijk om de ruitenreiniger bij te vullen. Vooral als je door stoffige of modderige gebieden gaat rijden kan het voorkomen dat je vaak je voor- en achterruiten moet schoonmaken. Controleer dus hoeveel ruitenreiniger er nog in het reservoir zit en vul hem zo nodig bij. Denk je nou echt vaak je ruiten schoon te moeten maken, dan kan je altijd nog een extra voorraad meenemen in de auto.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden