Oude auto-onderdelen: wat heb je er nog aan?

Oude auto-onderdelen: wat heb je er nog aan?

Geplaatst op

Normaal gesproken wanneer een auto obsoleet wordt verklaard, heb je nog wat aan heel veel onderdelen. Als deze bruikbare onderdelen zijn verkocht, dan blijft er nog heel wat van de auto over wat aan het eind van niet meer bruikbaar was. Wat gebeurt er eigenlijk met dit materiaal? In deze blog gaan we het uitleggen.

Schadeautos

Als een auto niet meer kan rijden op de weg omdat hij bepaalde gebreken heeft, dan noemen we deze auto een schadeauto. De ex-bestuurder van deze auto brengt dan het resterende van deze auto naar een schade autobedrijf. Dit bedrijf analyseert de auto voor bruikbare onderdelen die dan weer verkocht kunnen worden aan een nieuwe eigenaar. Als de bruikbare delen zijn verkocht dan gaat het overige, wat meestal stukken met metaal zijn, dat gaat naar een speciale soort vuilstort die deze materialen kan recyclen. Maar naast metalen onderdelen zijn er natuurlijk ook andere soort onderdelen.

De metaal stort

Wanneer de bruikbare onderdelen van een auto uit de auto zijn gehaald en verkocht wordt de auto nu gebracht naar de metaal stort. Dit gaat door middel van een heftruck die de metaal stukken oppakt met een kantelbak. Metaal stort wordt het overgebleven metaal versmolten tot weer vloeibaar metaal. Dit vloeibare metaal wordt dat weer gevormd naar objecten waar vraag naar is. Stel je voor het bedrijf heeft nieuwe ijzeren palen nodig van 6 meter, dan kan het metaal stort bedrijf ervoor zorgen dat deze organisatie zijn palen krijgt en dan ook nog eens op een duurzame manier.

Overige materialen

Naast metaal bestaat een auto uit nog meer materialen. Hieronder zitten ook materialen die niet voor een tweede keer gebruikt kunnen worden. Het soort materiaal wat niet meer bruikbaar is, wordt vervolgens gewoon op een vuilstort gesorteerd. Dit gebeurt op een normale manier net zoals je gewoon zelf je onbruikbare spullen zal wegwerken. De olie die nog in de auto zit, wordt via vaten afgevoerd. Een vatenklem is dan heel handig.

Conclusie

Bij auto’s wordt er dus eerst gekeken wat er allemaal nog bruikbaar is aan de auto. Degene die handelt in bruikbare auto onderdelen zijn schade autobedrijven. Als er onderdelen zijn die niet direct opnieuw gebruikt kunnen worden in een andere auto, dan wordt het metaal naar de metaal stort gebracht en de overige materialen naar de algemene stort.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden