Tips om de accu van je auto langer goed te houden

Tips om de accu van je auto langer goed te houden

Geplaatst op

Het is voordelig om met een aantal tips de accu van je auto goed te houden. Almere accu wil je graag helpen met advies. Een accu vervangen kost natuurlijk geld, geld dat je ook in de zak kunt houden of besteden aan anderen dingen. Wanneer je oplet wat je doet, zul je langer plezier van je accu hebben. De manier waarmee je met de accu omgaat kan je dus geld opleveren of kosten. Kijk hoe het zit, lees snel verder in deze blog.

Wat is een accu?

In je auto zit een accu. Die zorgt dat de motor kan gaan lopen, dat is het geval bij verbrandingsmotoren. Een dynamo laadt deze accu steeds weer op. Samen zorgen deze twee onderdelen voor een stroomvoorziening in de auto. Wanneer de dynamo niet genoeg energie kan leveren dan voegt de accu stroom bij.

Wat doet een accu?

Een accu bestaat uit cellen die stroom leveren. Ze liggen in een bepaald zuur waardoor er een reactie opgangkomt waardoor stroom ontstaat. Een beetje stroom toevoegen aan de accu, met de dynamo, blijven de chemische reacties gaande en zo blijft er stroom opgewekt worden.

Wanneer is hij stuk?

Meestal kan de dynamo de accu met een ritje van 20 km weer genoeg bijladen. Deze kan leeg zijn omdat je vergeten was de lichten uit te doen. Wanneer dit bijladen niet lukt, dan kan het zijn dat je accu kapot is. Laat hem dan vervangen bij de dealer wanneer je een ingewikkelde auto hebt. Dan kun je problemen voorkomen met de computer in de auto.

Hoe hou ik hem langer goed?

Er zijn enkele tips die waarmee je de auto accu langer goed kan houden:

  • Rij niet te veel korte stukjes
  • Zet niet te veel stroomvreters aan
  • Laat je accu checken
  • Borstel de polen op de accu

Ga lekker een eind rijden af en toe om de accu op te laden, laat de auto dus niet te lang stil staan.

Conclusie

Een nieuwe accu kost al snel 160 euro en die kun je ook besteden aan leukere dingen. Neem gewoon de tips over, doe er wat mee en doe er je voordeel mee. Het is niet moeilijk.

Meer ontdekken?

Laatste nieuws weten? Onze partners helpen je graag. Lees lekker verder op onze site.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden