Tips om verhuizen van huisdieren makkelijk te maken

Tips om verhuizen van huisdieren makkelijk te maken

Geplaatst op

Deze handige tips gaan iedereen echt helpen bij het verhuizen van huisdieren. Dat kun je op een geheel makkelijke en leuke manier laten verlopen.

Tip 1: Stap voor stap huisdier laten wennen

Als je woning van binnen en van buiten helemaal compleet is, kan je dan pas je huisdier de nieuwe omgeving laten zien. Het dier moet opnieuw wennen aan elke aanpassing die plaatsvindt. Zo komen ze er ook achter welke verschillende regels er zijn, bijvoorbeeld: wel of niet op de bank, wel of niet blaffen, etc.

Tip 2: Zet voederbak op vaste plaats

Huisdieren zijn eigenlijk licht autistisch. Zij houden namelijk van routine. Stond in het oude huis de voederbak van jouw huisdier in de keuken? Plaats dan ook de voederbak in de nieuwe woning terug in de keuken. Zo ontstaat er geen stress bij je lieve huisdier.

Tip 3: Wat te doen bij verhuizing met een huisdier?

Wat kan je bij elk type huisdier doen, om het verhuizen soepel te laten verlopen? Per type dier is het anders. Hieronder behandel ik wat je het beste kan doen.

  • Een konijn is altijd wel nieuwsgierig als hij in een boodschappen krat wordt gestopt. Dat is het beste idee om dit leuke diertje te verhuizen. Naast kranten is het ook handig om stro en hooi erin te doen, zodat het konijn eten en voelt hij zich vertrouwt zoals in zijn konijnenhok.
  • Honden en katten kunnen het beste een nachtje in een pension slapen of onderbrengen bij een vertrouwd adres. Een combinatie van hectiek en drukte is voor deze dieren een dikke afrader.
  • Vissen verhuizen is best ingewikkeld. Je kunt ze het beste in plastic zakken vervoeren met daarin aquarium water. Zorg ervoor dat er 50% zuurstof bijkomt, zodat de vissen kunnen ademen.

Tip 4: Wennen is verwennen

Een verhuizing heeft een grote impact op mensen en dieren. Verwen daarom achteraf je lieve dier met extra snoepjes en aandacht.

Heb je een hond? Laat de hond zelf uit, in plaats van door een honden uitlaatservice. Als je dit zou doen, kost dit je ook gewoon weer een paar euro.

Als je echt niet weet door welk bedrijf je je huis laat verhuizen, hebben we hierbij het volgende advies. Aaverhuizers.nl is het ideale verhuisbedrijf om jouw eigen spullen op een veilige manier te verplaatsen, van je oude woning naar je nieuwe thuis voelende plek.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden