Tweedehands Aygo kopen: hier moet je op letten

Tweedehands Aygo kopen: hier moet je op letten

Geplaatst op

Ben je van plan om een tweedehandse Aygo te kopen? Goed plan! We raden je aan om dat via https://www.aygooccasions.nl/ te doen: dé Aygo specialist van Nederland met een grote voorraad Toyota Aygo’s. Bij Aygooccasions.nl weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

Kies je er toch voor om via een ander kanaal, bijvoorbeeld Marktplaats, een Aygo te kopen? Dan moet je altijd voorzichtig zijn. Lees in ieder geval de onderstaande tips door.

Doe een testrit

Vraag minstens een half uurtje rijden en neem een route die stadswegen, open wegen en, indien mogelijk, een snelweg bevat. Als je privé koopt, zorg er dan van tevoren voor dat jouw verzekering je dekt voor de rit. Bij een dealer moet de dealer zorgen voor dekking bij testritten. Probeer tijdens de testrit alle versnellingen uit en test alle bedieningselementen, inclusief ruitenwissers en lichten. Zet de radio en de airconditioning uit en open de ramen om er zeker van te zijn dat je geen ongewone geluiden hoort. Je moet soepel tussen de versnellingen kunnen schakelen zonder slijpgeluiden. Als de koppeling te stijf of te zwak is, kan dat een teken van problemen zijn. Test de remmen, inclusief de handrem.

Heeft de auto een onderhoudsgeschiedenis?

Vraag om een volledige onderhoudshistorie die moet laten zien wat voor onderhoud en reparaties er zijn uitgevoerd. Controleer ook het registratiedocument en het onderhoudsdossier. Een handige tip is om altijd even naar de auto en het bouwjaar te Googlen; misschien kom je veel voorkomende problemen tegen die bij deze auto nog niet zijn aangepakt.

Bekijk de auto goed

Je hoeft geen auto-expert te zijn om iets te zien wat er gewoon niet goed uitziet, dus neem de tijd om de auto bij daglicht te bekijken. Controleer op deuken en vlekken en kijk goed naar het lakwerk, is het overal dezelfde kleur? Zo niet, dan kan het erop wijzen dat de auto is gerepareerd, mogelijk als gevolg van een ongeluk. Neem ook een paar minuten de tijd om binnen te controleren of de verlichting, de airconditioning, de radio etc. werken.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden