Veilig de weg op met een goede autoverzekering

Veilig de weg op met een goede autoverzekering

Geplaatst op

Een nieuwe of tweede handsauto rijdt een stuk lekkerder wanneer je een goede autoverzekering hebt. Er zijn een aantal dingen die handig zijn om na te kijken voordat je een verzekering kiest. In de blog nemen we er een aantal met je door. Kijk snel met ons mee en doe er je voordeel mee.

Kijk goed rond

Er zijn een boel verzekeringen waar je uit kunt kiezen. Daarom is het goed om rond te kijken. Hoe doe je dit? Een van de makkelijkste dingen die je kunt doen is het online checken van recensie en op vergelijkingssites kijken. Zo heb je een mooi overzicht van wat er allemaal ‘te koop’ is. Je kunt verschillende zaken kiezen. Let op:

  • Dekkingsgraad (binnen of buitenland
  • Dekt de verzekering ook eigen schade of alleen schade van de tegenpartij
  • Kun je je schadevrije jaren meenemen?

Het is bijzonder om te zien welke opties er allemaal zijn waar je uit kunt kiezen. De goedkoopste springen natuurlijk direct in het oog, maar let daarmee op, want keren ze dan wel een hoog bedrag uit of maar een laag bedrag? En heb je een hoog eigen risico of niet? Check het allemaal tot in de puntjes. Oriënteer je en kies met verstand. Misschien is een duurdere verzekering wel precies wat je zoekt.

WA of Allrisk

Veel mensen kiezen tegenwoordig voor een allrisk verzekering omdat ze gewoon niet willen dat ze zelf schade moeten betalen. Bij leaseauto’s is dit ook vaak het geval. Het is goed om je schadevrije jaren op te geven, dan krijg je in veel gevallen een lagere premie bij de verzekeraar. Het is dus belangrijk om te kijken of je je aantal schadevrije jaren mee kunt nemen. Soms loont het om zelf je schade te betalen en niet te claimen, omdat je dan je premie opdrijft.

Vakantie en autoverzekering

Op vakantie verzekert de autoverzekering vaak niet alles. Je kunt dan een aanvullende verzekering nemen die eventuele kosten voor schade wel dekt. Er zijn verzekeringen met dekking voor Europa of voor de hele wereld. Dus als je naar een ver land gaat, dan is het geen overbodige luxe om een reisverzekering met werelddekking af te sluiten. ‘Pech-onderweg’-verzekeringen kun je bij je reisverzekering laten voegen als extra module voor problemen met de auto tijdens de vakantie.

Meer ontdekken?

Lees lekker verder op onze site en ontdek meer leuke blogs waarin je tips en achtergrondinformatie vindt. Lees meer over de studentchauffeur als trouwe hulp en wat de voordelen van een privé chauffeur zijn. Laat je inspireren.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden