Waar let je op bij het kopen van een auto?

Waar let je op bij het kopen van een auto?

Geplaatst op

Ben je geslaagd voor je rijexamen en op zoek naar je eerste auto, of is je huidige auto aan vervanging toe? Het kopen van een nieuwe auto is een leuke maar grote investering, waardoor je zeker wilt zijn dat je waar voor je geld krijgt. Veel mensen hebben weinig kennis van auto’s, waardoor je als koper vaak geen enkel idee hebt waar die autoverkoper het allemaal over heeft. Hier ligt dan ook de kracht van een autodealer. Ze maken gebruik van mooie vaktermen en onderdelen waar jij nog nooit van hebt gehoord. Om onvoorziene kosten te voorkomen en de kans te vergroten dat je een goede deal maakt, geven we je in dit blog enkele waardevolle tips. 

Grondig vooronderzoek

Ten eerste is het belangrijk om ver van tevoren rond te kijken en jezelf een beetje wegwijs te maken in de autobranche. Gebruik bekende websites en vergelijk bijvoorbeeld de aangehouden prijzen met het aantal afgelegde kilometers. Zo krijg je een idee van de prijsklasse waarin je een nieuwe auto wilt aanschaffen en weet je wat je ongeveer kunt verwachten. Heb je een prijscategorie in gedachten? Laat je dan niet snel afleiden door alle mooie, gepoetste auto’s die je ziet staan en blijf bij de prijs die je in je hoofd hebt. 

Nieuw of occasion

Daarnaast kun je jezelf afvragen of je een nieuwe of occasion wilt kopen? Aan beide kleven namelijk verschillende voor- en nadelen. Zo ben je bij een nieuwe auto verzekerd van het feit dat alle onderdelen gloednieuw zijn en dus nog lang meegaan. Je betaalt echter wel een hogere prijs dan voor een occasion. Ben je zelf handig met auto’s? Dan kun je in veel gevallen zelf verouderde onderdelen vervangen. Dit scheelt weer geld. Zo kun je bijvoorbeeld auto onderdelen in Lelystad kopen tegen een scherp tarief. 

Een betrouwbare autodealer

Vraag in je vriendenkring en aan familie enkele tips voor het kopen van een nieuwe auto. Zij hebben vaak al eerder een auto gekocht, waardoor ze een bepaalde goede of juist slechte ervaring hebben gehad met een autodealer in de buurt. Door de informeren bij bekende verklein je de kans om een kat in de zak te kopen. Naast kennissen kun je ook veel reviews op internet vinden van mensen die auto’s hebben gekocht bij de desbetreffende autodealer. 

Onderhoudsgeschiedenis

Voordat je een auto koopt, is het verstandig om de onderhoudsgeschiedenis van de auto goed te bekijken. Veel auto’s hebben een serviceboekje waarin wordt bijgehouden welke eventuele reparaties er zijn uitgevoerd. Heb je een relatief oude auto op het oog en zijn er nog geen grote reparaties uitgevoerd? Dan loop je het risico dat je in de nabije toekomst tegen onvoorziene kosten aanloopt.

Afdingen

Tot slot is het gebruikelijk om te onderhandelen over de prijs van een occasion. Wanneer je nog nooit een auto hebt gekocht zal dit wellicht wat lastig zijn omdat we dat minder zijn gewend. Toch is het in de autobranche meer dan normaal. Koop dus niet te snel een auto voor de eerste en beste prijs die je wordt aangeboden. 

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden