Waarom een schadeauto kopen?

Waarom een schadeauto kopen?

Geplaatst op

Wanneer je een ongeluk met de auto krijgt, is dit natuurlijk bijzonder slecht. Als de verzekeringstechnische handelingen afgehandeld zijn, gebeurt er natuurlijk ook nog iets met de auto waar je geen zicht op hebt. In dit geval gaat hij naar een autosloop of naar een bedrijf dat gespecialiseerd is in het opkopen van auto´s met schade. Deze worden daarna namelijk in sommige gevallen opnieuw verkocht. Dat lijkt misschien wat raar maar er is toch echt een markt voor. In deze tekst nemen we met je door hoe dit precies zit. 

Wat zijn schadeauto´s?

Het is overduidelijk dat schadeauto´s auto’s zijn die schade hebben. Het zijn in 99,9% van de gevallen auto’s die door de verzekeringsmaatschappij te koop aangeboden worden aan bedrijven die zich in schadeauto’s gespecialiseerd hebben. Deze bedrijven kopen doorgaans niet van particulieren. Het is wel mogelijk om als particulier een auto te kopen bij een bedrijf dat schade auto’s verkoopt. Het voordeel van een schadeauto kan zijn dat je, wanneer de auto nog in een goede staat verkeerd met schade, goedkoop een dure auto in de vingers kan krijgen, waar je dan natuurlijk nog wel de nodige reparaties aan moet laten doen. Ook is het mogelijk om een auto te kopen alleen puur voor de onderdelen die er nog in zitten en goed zijn. 

Goedkoop auto onderdelen scoren

Wanneer je auto aan een reparatie toe is, dan is het noodzakelijk dat er soms onderdelen  vervangen worden. Dit kun je natuurlijk helemaal overlaten aan de garage, maar daar ga je echt voor betalen. Veel slimmer is het om naar een bedrijf te gaan dat schadeauto’s verkoopt om te kijken of er ook nog onderdelen zijn die in jouw auto passen. Dit kan dan een heel groot verschil maken qua prijs. Ook de autosloop is een locatie waar je eens een belletje naar toe zou kunnen doen.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden