Zo vervoer je goederen

Zo vervoer je goederen

Geplaatst op

Misschien ben je aan het verhuizen, bezorg je producten of heb je standaard een volgeladen auto / vrachtwagen voor je werk. Het vervoeren van spullen kan soms een heel gedoe zijn. Je wilt geen last hebben van je volgeladen voertuig tijdens het rijden en het is belangrijk dat de spullen heel aankomen. In deze blog lees je een aantal tips hoe je veilig je spullen kunt vervoeren.

Bescherm je goederen tegen diefstal 

Het is geen gek idee om je vracht vast te zetten op een gesloten en vergrendelde plek binnen je bus of vrachtwagen. Het vastzetten van de goederen is niet alleen prettig voor het rijden, maar helpt ook tegen diefstal voor als je met je voertuig ergens stilstaat.

Zorg voor gezonde chauffeurs 

Vrachtwagenchauffeurs zijn uiteindelijk de schippers in het transportproces. Veel chauffeurs die tegenwoordig op onze wegen rijden, kampen met verschillende problemen die ervoor zorgen dat chauffeurs ongezond zijn. Bij lange ritten wordt er veel van chauffeurs gevraagd. Neem als chauffeur genoeg rust onderweg en voordat je gaat rijden. 

Voorkom overlading

Bij het vervoeren van je vracht kan het verleidelijk zijn om het voertuig iets zwaarder te laden dan mag, maar dit kan een kostbare vergissing zijn. Het overladen van je voertuig zorgt voor een langere remweg en een minder goede wegligging. Het is dus gevaarlijk en kan een grote kostenpost zijn. Een boete bij overlading van meer dan 5% kan oplopen tot €750 en bij meer dan 20% kan je zo €1.500 kwijt zijn. Dan hebben we het nog niet gehad over ongevallen met gewonden: hiervoor staat tot twee jaar gevangenisstraf en een boete van €30.000. Bij overlijden wordt de straf nog groter. Het is dus verstandiger om een keer extra heen en weer te rijden. 

Voorkom beschadiging

Bescherm je vracht door de lege plekken op te vullen met opvulmateriaal. Door opvulmateriaal te gebruiken bescherm je je goederen tegen stoten of krassen én komen de objecten veilig aan op plaats van bestemming.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden