3 mythes over een heftruckcertificaat

3 mythes over een heftruckcertificaat

Geplaatst op

Als je in het bezit bent van een heftruckcertificaat, dan kun je goed overweg met een heftruck. Waarschijnlijk heb je ‘m behaald met een cursus, waardoor je nu weet hoe zo’n apparaat veilig werkt. Er zijn een aantal dingen die je verwacht, maar niet helemaal waar. Wij leggen je alle mythes van heftruck(certificaten) voor.

1: Een heftruckchauffeur moet altijd een volledig nieuwe opleiding doen als je een ander type wil gebruiken

De heftruckchauffers moeten worden getraind in de specifieke apparatuur die zij moeten bedienen. In plaats van hun opleiding vanaf het begin te beginnen, kunnen bestaande geschoolde bestuurders echter hun kwalificaties en competenties verwerven via een ombouwcursus voor heftruckchauffeurs, die meestal veel sneller en kostenefficiënter is voor de werkgevers. Je hoeft dus niet helemaal vanaf het begin te beginnen.

2: Een starter die zijn heftruckcertificaat is kwijtgeraakt, moet worden omgeschoold als beginner

Als je een nieuwe starter hebt zonder bewijs van vooropleiding, hoeven ze niet per se een volledige opleiding te volgen vanaf beginnersniveau. Een gekwalificeerde instructeur moet ze grondig evalueren en dan de oproep doen voor het juiste niveau van de vereiste opleiding. Dit kan een aanzienlijke besparing van tijd en geld opleveren.

3: Een ervaren heftruckchauffeur zonder kwalificatie moet beginnen met de opleiding tot beginner

De kans bestaat dat je een nieuwe werknemer aanneemt die al goed bekend is met de apparatuur die jouw bedrijf gebruikt, terwijl hij of zij nooit een formele heftruckopleiding heeft gevolgd. Zij moeten net als iedereen de juiste kwalificaties verwerven, maar maken kans op een verkorte opleiding (voor bestaande heftruckchauffeurs). Daarvoor moet eerst hun bekwaamheid worden beoordeeld door een gekwalificeerde examinator.

Tijd voor je omscholing of verkorte heftruckcertificaat cursus

Nu je weet wat voor mythes er bestaan over met name bestaande heftruckchauffeurs, kun je interesse gewekt hebben om zo’n verkorte cursus af te nemen voor jouw werknemers. Voor een heftruckcertificaat Rotterdam kun je het beste terecht bij – de naam zegt het al – Heftruckcertificaat.nl. Zij bieden je een cursus op maat, zodat je nooit teveel betaalt voor wat je nodig hebt. 

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden