5 auto onderhoud klusjes die je zelf uit kunt voeren

5 auto onderhoud klusjes die je zelf uit kunt voeren

Geplaatst op

Een auto kan een dure kostenpost zijn. Eenvoudige vergissingen kunnen veranderen in hele dure reparaties. Daarom geven we je graag wat auto onderhoud tips van autobedrijf Amstelveen. Deze tips helpen je om zo lang mogelijk weg te blijven bij de garage. Zo voorkom je veel voorkomende schade die juist gemakkelijk te voorkomen zijn. Lees snel verder en doe er je voordeel mee. 

Schoonmaak

De auto wordt op de weg en op de parkeerplaats continue blootgesteld aan allerlei weersomstandigheden. Op lange termijn kan dit zijn schadesporen achterlaten. Het is daarom een goede zaak om periodiek de auto te wassen of door de wasstraat heen te halen. Zo kan vogelpoep, zand en andere natuurelementen de lak van de auto aantasten. Het is aan te raden om de auto om de 2-3 weken te laten wassen.

Vloeistof check 

Naast benzine, diesel of elektriciteit zijn er meer vloeistoffen die de auto draaiende houden. Als je soepel wilt blijven rijden is het goed om op zijn tijd een vloeistof check uit te voeren. Door alle vloeistoffen op peil te houden voorkom je schade door te lage vloeistofpeilen. We hebben een checklijstje voor je opgesteld:

  • Transmissievloeistof
  • Ruitenwisservloeistof
  • Remvloeistof
  • Koelvloeistof
  • Motorolie
  • Stuurbekrachtigingsvloeistof

Het is heel belangrijk dat je zorgvuldig de handleiding raadpleegt welke vloeistof waar gecheckt kan worden en welke vloeistof je moet kopen om bij te vullen. Mocht je hier niet zeker van zijn laat dit dan bij de garage uitvoeren.

Bandenspanning check

Een bandenspanning check is simpel uit te voeren en heel belangrijk. Langzamerhand zullen de banden klein beetje lucht verliezen. Bij de lokale tankstation of garage kun je zelf de bandenspanning weer op peil brengen. Het verschilt per type band hoeveel lucht hier in moet. De juiste bandenspanning is meestal te vinden op een sticker bij de deur aan de rijderskant, binnenkant van het tankklepje of in de autohandleiding.

Motor luchtfilter

De motor beschikt over een luchtfilter om vuil en viezigheid uit de motor te houden. Een vies filter zal ervoor zorgen dat de auto minder brandstof opneemt en daardoor minder vermogen heeft. Het is daarom belangrijk dat je om de zoveel tijd de luchtfilter vervangt. Vraag de autodealer of raadpleeg de fabrikant op welk termijn aan te raden is.

Controleer de distributieonderdelen en slangen

De auto beschikt over veel verschillende slangen die systemen met elkaar verbindt. Check of alle slangen nog in goede conditie zijn wanneer je het oliepeil aan het controleren bent. Een kapotte slang met vloeistof kan flinke schade aanrichten aan meerdere auto-onderdelen. Een slang dat aan vervanging toe is kun je herkennen aan beginnende slijtage- en breukverschijnselen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden