De ideale aanhangwagen kiezen

De ideale aanhangwagen kiezen

Geplaatst op

Een aanhangwagen kopen kan een flinke investering zijn. Het is daarom belangrijk dat je product volledig aansluit bij je wensen en dat je ook de beschikking hebt over een geschikt trekvoertuig. Ga de volgende aspecten eens bij langs.

 

Het doel van je trailer

Om te beginnen is het natuurlijk belangrijk om te weten wat je met je aanhangwagen wilt doen. Kun je meer met een open of gesloten trailer? Bekijk ook wat je eventueel in de toekomst met je aanhangwagen gaat doen. Zo lijken een open aanhangwagen, een autotransporter en een plateauwagen qua uiterlijk erg op elkaar, maar er zijn wezenlijke verschillen.

 

Beschikbare opties

Wat ga je precies vervoeren met je aanhangwagen? Dit zijn zaken om rekening mee te houden:

  • Heb je ventilatie nodig in de trailer?
  • Heb je een aansluiting voor stroom of gas nodig?
  • Ga je losse onderdelen vervoeren? Heb je relingen nodig om zaken vast te zetten?
  • Ga je vloeistoffen vervoeren?

 

Gewicht van je transport

Het belangrijkste vraagstuk bij het selecteren van een aanhangwagen is het gewicht van de te vervoeren goederen. Kies altijd een aanhangwagen die meer capaciteit heeft. Bij te weinig draagkracht vraag je niet alleen extra het voertuig ervoor, maar je neemt ook een risico met de veiligheid van andere weggebruikers. In overladen aanhangwagens kunnen scheuren in het frame en in de as ontstaan.

 

Voldoende trekvermogen

Naast een goede aanhangwagen heb je natuurlijk ook voldoende trekkracht nodig. En een trekhaak betekent niet automatisch dat je voldoende PK’s hebt om een volle trailer rond te rijden. Controleer van tevoren of je de beschikking hebt over een auto met een krachtige motor, het zou natuurlijk zonde zijn als je een prachtige aanhangwagen hebt gekocht en dat je er vervolgens niets mee kunt vervoeren.

 

Ben je bovenstaande zaken nagelopen? Op spotgoedkopeaanhangwagens.nl vind je een groot aanbod van aanhangers.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden