De meest voorkomende redenen voor autoruitschade

De meest voorkomende redenen voor autoruitschade

Geplaatst op

Autoruitschade is verschrikkelijk omdat het je mooie auto een stuk minder mooi maakt. Ook is het natuurlijk gewoon erg gevaarlijk omdat je in veel gevallen een stuk minder zicht hebt. Daarnaast compromitteer je je eigen veiligheid omdat de kwaliteit en duurzaamheid van het glas veel minder wordt. Lees in deze blog wat de meest voorkomende redenen zijn dat mensen autoruitschade krijgen. 

Opspattende steentjes 

Steentjes lijken zo ontzettend onschuldig, maar bedenk je eens dat je in een auto al snel zeer grote snelheden bereikt. Kiezelsteentjes op de snelweg zijn hierdoor levensgevaarlijk. Als je 130 km per uur rijdt en een steentje springt omhoog door een andere auto, krijg je dus een steentje tegen je raam van minimaal 130 km per uur. Met deze snelheid kan zo’n klein steentje opeens heel veel schade aanbrengen. Als het klein steentje is, zul je waarschijnlijk alleen een sterretje zien. Vergis je niet, een sterretje betekent dat de sterke structuur van je raam weg is. Een sterretje kan er voor zorgen dat met een klein beetje extra druk je ruit zal barsten. Woon je in Emmen? Laat dan zo snel mogelijk je voorruit vervangen in Emmen. 

Schade door inbrekers

Een andere grote reden voor schade aan je autoruit, is schade door inbrekers. Autodiefstal komt in grote steden veel voor. Voornamelijk op plekken met weinig bezoekers (logisch). Een autodief heeft weinig tijd nodig om je auto binnen te breken. Hij slaat namelijk gemakkelijk een ruitje in, pakt jouw mooie zonnebril en rent weer weg. 

Schade door een storm

Na diefstal wordt autoruitschade voornamelijk door stormschade veroorzaakt. In Nederland valt het gelukkig nog mee, maar in de herfst hebben we de afgelopen jaren zeer extreme stormen. Door de harde wind en de brosse bomen, vallen takken zeer gemakkelijk op je auto. Dit kan voor veel schade en kapotte ruiten zorgen. 

Dikke pech

Zoals je in deze blog al een beetje hebt kunnen lezen, kun je vrij weinig doen tegen autoruitschade. Het is vrijwel niet te voorkomen. Je moet te allen tijde een autoruit kapot kunnen maken bij een ongeluk. Anders kun je namelijk bijvoorbeeld vast komen te zitten in een auto die in brand staat of die in het water is beland. Je moet dus een beetje geluk hebben. Als je autoruit en voornamelijk je voorruit schade heeft, is het verstandig om dit direct te repareren of vervangen. 

Gerelateerde berichten

Autoverzekeringen: Tips voor het vinden van de beste dekking en premies

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan een significante impact hebben op jouw financiën en gemoedsrust. In deze blog delen we waardevolle tips...

Lees meer

Een vangrails kopen? Waar moet je aan denken?

Voertuigen worden op hun rijbaan gehouden door vangrails. Vangrails beschermen bestuurders ook tegen het raken van voorwerpen die ze niet zouden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden