De populariteit van cartuning

De populariteit van cartuning

Geplaatst op

Pimp my ride en The fast and the furious hebben bijgedragen aan de populariteit van carstyling

Vanaf het moment dat de auto er was zijn mensen altijd bezig geweest met het verbeteren van de prestaties en het er mooier uit laten zien van de auto. Door de jaren heen is dit tot een ware hobby geworden voor velen en het er zijn in Nederland dan ook duizenden die zich met zeer veel plezier bezighouden met carstyling en cartuning. Over het algemeen zijn het vaak jongvolwassenen die zich hier mee bezig houden en elkaar vinden op het internet, op beurzen en afgesproken locaties om tips met elkaar uit te wisselen en elkaars auto’s te bewonderen. Bekende televisieprogramma’s als Pimp My Ride op MTV en de filmseries van The Fast and the Furious hebben bijgedragen aan de ongekende populariteit van deze hobby.

Carstyling was nog nooit zo toegankelijk

Tot enkele tientallen jaren geleden was carstyling al wel een ding, maar was dit lang niet voor iedereen mogelijk, omdat de markt op het gebied van onderdelen zeer beperkt was. Met de opkomst van het internet, zijn er ook steeds meer webshops bijgekomen die zich richten op carstyling onderdelen. Het is hierdoor een stuk makkelijker om onderdelen aan te schaffen. In veel gevallen worden deze onderdelen geïmporteerd uit het buitenland. Duitsland is in principe als de bakermat van vele grote automerken een groot exportland op dit gebied en ook de Aziatische landen als Japan hebben hierin een groot marktaandeel. Door het toegenomen aanbod op dit gebied en de toegenomen concurrentie wint de hobbyist en is carstyling toegankelijker en laagdrempeliger dan ooit tevoren.

Steeds meer garages richten zich op carstyling

Veel aanpassingen aan de auto richten zich op het verbeteren van de performance van de auto. Het bereiken van een zo hoog mogelijke topsnelheid is hierbij vaak een focus, als ook het sneller laten accelereren. Voor dit soort mechanische aanpassingen is een goede kennis en het juiste gereedschap vereist. Er zijn tegenwoordig ook diverse garages die zich specifiek richten op het tunen en stylen van auto’s. Ook op het gebied van cosmetische aanpassingen zijn er tal van mogelijkheden. Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je ramen tot een zekere tint donkerder te maken en je kan het interieur helemaal omtoveren tot een sportieve variant met strakke lage stoelen en een aangepast stuur en versnellingspook, waardoor de auto er ook van de binnenkant top uitziet.

Gerelateerde berichten

Autoverzekeringen: Tips voor het vinden van de beste dekking en premies

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan een significante impact hebben op jouw financiën en gemoedsrust. In deze blog delen we waardevolle tips...

Lees meer

Een vangrails kopen? Waar moet je aan denken?

Voertuigen worden op hun rijbaan gehouden door vangrails. Vangrails beschermen bestuurders ook tegen het raken van voorwerpen die ze niet zouden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden