De voordelen van een leasebak

De voordelen van een leasebak

Geplaatst op

Een keer in de zoveel tijd is het tijd voor een andere auto, omdat de andere versleten is, te veel reparaties vereist, je gewoon even wat nieuws wil of wanneer de leaseperiode is afgelopen. Dan ga je de keuze maken op welke manier jij de nieuwe auto wil kopen. Ga jij naar de garage en ruil jij je oude auto in en betaal je het resterende bedrag bij en sta jij garant voor alles wat er met de auto gebeurt? Of ga je toch liever leasen, dan liggen de verantwoordelijkheden bij de leasemaatschappij.

Wat is financial lease?

Wanneer je kiest voor financial lease, betaal je iedere maand een bedrag. Deze manier van financieren is ook wel te vergelijken met een koop op afbetaling van in dit geval een auto. Je kunt kiezen voor allemaal gelijke termijnen die het gehele bedrag afbetalen, maar een andere optie is om allemaal termijnen te betalen en aan het einde van de looptijd het resterende bedrag in een keer te betalen. Wanneer je alle termijnen betaald hebt en het volledige openstaande bedrag voldaan is, dan ben jij officieel de eigenaar van de auto en mag jij ermee doen wat jij zelf wil. 

silver vehicle during nighttime

Waarom kiezen voor financial lease?

Een groot voordeel is dat je meteen bij aankoop de eigenaar van de auto bent, dit maakt jou wel verantwoordelijk voor eventuele reparaties aan jouw leasewagen. Je hoeft niet in een keer een heel erg groot bedrag te betalen zoals dat normaal gesproken verloopt bij het aankopen van een auto en zo kun je je geld op verschillende manieren uitgeven. Wanneer je als ondernemer kiest voor financial lease, is dit ook interessant, omdat je dan gebruik kunt maken van verschillende aftrekposten. Zo mag je de btw en rente afschrijven. Dit zijn natuurlijk allemaal mooie voordelen, maar maak in alle gevallen een goede overweging wanneer je van plan bent om een auto aan te schaffen. Het is natuurlijk een grote aankoop die de moeite waard is om goed te overdenken.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden