Het bedrijf

Chris Berndt verkoopt al meer dan twintig jaar Mercedes. In 1999 is hij zijn eigen autobedrijf begonnen in Emmen. Autobedrijf Berndt is leverancier van Mercedes-Benz.

auto1


De klant
Directeur Chris Berndt is er heel duidelijk over: “Ik houd van Mercedes. Ik blijf het een fantastisch stuk techniek vinden dat superieur rijcomfort en mobiele zekerheid biedt. Maar binnen ons bedrijf staat vooral de klant centraal. Altijd. Erkenning, herkenning en waardering - daar gaat het om,” aldus Berndt. Het is ook de reden waarom Chris Berndt destijds een eigen bedrijf is begonnen. Hij vond dat er veel verbeterd kon worden op het gebied van service naar de klanten toe. En dat wilde hij laten zien.

Berndts klantenkring bestaat voor meer dan de helft uit zakelijke rijders. Maar ook particulieren weten Berndt te vinden. Een trotse Chris: “Veel klanten komen voor hun Mercedes al vanaf 1991 bij mij. Die klantentrouw moet toch érgens zijn oorzaak hebben.” Altijd volop keuze is belangrijk, vindt Berndt: “Wij hebben altijd een ruime keuze aan occasions, demo’s en nieuwe auto’s. Wij zorgen er voor altijd een aantal interessant geprijsde demo’s beschikbaar te hebben. Alle auto’s die wij verkopen zijn origineel en ze beschikken stuk voor stuk over een complete onderhoudshistorie.”

Service
Mercedes-rijders zijn merktrouw. Bij Berndt weten ze wat een Mercedes-rijder belangrijk vindt: “De klant wil altijd mobiel zijn en genieten van de kwaliteit van het merk. De service moet daarop aangepast zijn.” Autobedrijf Berndt beschikt dan ook over een professionele werkplaats met moderne apparatuur en goed opgeleide monteurs. Alles is mogelijk: inbouw van nieuwe apparatuur, APK en onderhoud. Er wordt alleen met originele onderdelen gewerkt. “Bij een kwaliteitsauto- en service horen originele onderdelen. Die bieden de garantie dat de toleranties en maatvoering exact passen bij het betreffende Mercedes-model.” Service is ook een kwestie van betrouwbaarheid, punctualiteit en goed persoonlijk contact. Ook hierin investeert Chris Berndt bewust. “Wij willen dat de klant ook de volgende keer weer bij ons komt. Zaken doe je met mensen. En iedereen heeft persoonlijke voorkeuren en wensen. Wij willen die graag invullen.”

Lease
Autobedrijf Berndt bedient ook de leasemarkt via Berndt Leasing. Voor Chris Berndt is dit bedrijfsonderdeel een goed voorbeeld van zijn kijk op ‘mobiel blijven’ in de zakelijke markt. Dankzij samenwerking met een gerenommeerde leasemaatschappij kan autobedrijf Berndt zeer aantrekkelijke leasevormen aanbieden tot aan het leasen van een gebruikte Mercedes toe. “Samen met de klant kijken we wat mogelijk is en wat de persoonlijke wensen zijn. Hierbij wordt dan de meest aantrekkelijke leasevorm uitgezocht.”

Chris Berndt tot slot: “Ik kan hier wel beweren dat we veel te bieden hebben en dat wij altijd klaar staan voor onze klanten. Maar ik blijf vinden dat rechtstreeks contact de beste basis is om te laten zien wat je écht doet. Ik nodig iedere Mercedes-liefhebber dan ook van harte uit om een kijkje te komen nemen in onze showroom in Emmen.”