Je camper met sloten beveiligen? Dit kun je doen

Je camper met sloten beveiligen? Dit kun je doen

Geplaatst op

Veel mensen die een camper hebben zijn het over één ding eens: hun camper is hun lust en hun leven. Tijdens vakanties geeft een camper ze het ultieme gevoel van vrijheid. Veel mensen hebben dan ook grof geld over om een camper aan te schaffen. En helaas weten dieven dat maar al te goed en hebben ze het vaak op campers gemunt.

Gelukkig kun je diverse dingen doen om je camper te beveiligen. Natuurlijk mag een alarmsysteem niet ontbreken, maar daarnaast zijn goede sloten van groot belang. Met goede sloten maak je het inbrekers lastig om in te breken en wordt de kans op diefstal of inbraak kleiner. In dit blog vertellen we je over de verschillende manieren waarop je jouw camper met sloten kunt beveiligen.

Versnellingsbaksloten

Versnellingsbaksloten zijn een must voor iedere campereigenaar. Het versnellingsbakslot blokkeert namelijk de overbrenging tussen de schakelbak en de versnellingspook. De versnellingspook komt dus op slot te staan waardoor schakelen vanuit de bestuurderscabine niet meer mogelijk is. Hierdoor wordt het zeer lastig voor dieven om er met je camper vandoor te gaan.

Het versnellingsbakslot werkt op basis van het fietsslot principe, ook wel het NRK-FK principe genoemd. Dit betekent dat je de sleutel alleen uit het slot kunt halen als het slot vergrendeld is. 

Tijdens het rijden betekent dit dus dat de sleutel in het versnellingsbakslot blijft zitten. Maak je geen zorgen over de sleutel die in de weg zit. De sleutel kun je namelijk omklappen, dat is in ieder geval bij versnellingsbaksloten van het merk Bearlock mogelijk.

Motorkap sloten

Sommige dieven hebben het niet zozeer gemunt op de camper of op je waardevolle spullen, maar richtte zich op de waardevolle onderdelen die zich onder de motorkap bevinden. Denk bijvoorbeeld aan de motormanagement unit of aan de accu. Dergelijke onderdelen brengen veel geld op als je ze los verkoopt.

Het is dan ook betreurenswaardig dat het standaardslot dat vanuit de fabriek onder de motorkap wordt gemonteerd vrij eenvoudig is open te breken. Maar gelukkig kun je met een tweede slot voor de motorkap een extra beveiliging aanbrengen. Het motorkap slot blokkeert namelijk het verder openen van de motorkap als het slot dat vanuit de fabriek is gemonteerd is opengebroken.

OBD beveiliging

Dieven worden steeds brutaler en sommige zijn in staat om de software van je bus te hacken, waardoor ze nieuwe sleutels kunnen in leren. Dit doen ze via de OBD stekker die zich in de cabine van je camper bevindt. 

Met OBD beveiliging wordt OBD stekker ingekapseld en daardoor beschermd tegen dieven. Het slot kan met behulp van een sleutel worden ontgrendeld waardoor de garage waar je de camper in onderhoud hebt nog wel bij de software van je bus kan komen indien dat nodig mocht zijn.

Tot zover de belangrijkste manieren om met behulp van mechanische sloten je camper te beveiligen. Ons advies is om hier zo snel mogelijk in te investeren. Sterker nog, sommige verzekeraars stellen tegenwoordig als eis dat je camper met goede sloten is beveiligd voordat ze je camper accepteren.

Gerelateerde berichten

Autoverzekeringen: Tips voor het vinden van de beste dekking en premies

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan een significante impact hebben op jouw financiën en gemoedsrust. In deze blog delen we waardevolle tips...

Lees meer

Een vangrails kopen? Waar moet je aan denken?

Voertuigen worden op hun rijbaan gehouden door vangrails. Vangrails beschermen bestuurders ook tegen het raken van voorwerpen die ze niet zouden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden