Probleemloos een auto huren

Probleemloos een auto huren

Geplaatst op

Binnenkort een huurauto ophalen? Lees verder om te weten wat je kunt verwachten en waar je op moet letten om de beste autoverhuurervaring te hebben.

Of je nu nog nooit een auto hebt gehuurd of een ervaren huurder bent, het ophalen en terugbrengen kan soms best lastig zijn. Er zijn natuurlijk enkele punten waar je goed op moet letten.

Hier is een lijst van wat je moet weten voordat je de huurauto ophaalt en inlevert. Houd deze in de gaten en een fijne reis.

Bij het ophalen van jouw huurauto

Nadat je jouw huurauto hebt geboekt, is het eerste waar je op moet letten de reserveringsvoucher. Hier vind je de belangrijkste informatie over de boeking, inclusief datum en tijd van ophalen en wegbrengen, de verzekering inbegrepen, alle benodigde documentatie en andere cruciale informatie.

Als je bijvoorbeeld besluit een busje te huren in Amsterdam vergeet dan de voucher niet.

Documentatie

Het is  belangrijk dat je alle benodigde documenten bij je hebt op het moment van ophalen, omdat dit kan voorkomen dat het autoverhuurbedrijf je de huurovereenkomst laat ondertekenen en mogelijk je reisplannen verpest.

Autohuurovereenkomst

Het is ook op het moment van ophalen dat de autohuurovereenkomst wordt ondertekend. Deze overeenkomst specificeert de algemene voorwaarden van uw huur, dus het is goed om niet te haasten en deze aandachtig te lezen.

Daar zie je bijvoorbeeld wat er gebeurt als je een bekeuring krijgt voor onregelmatig parkeren, of als de huurauto betrokken is bij een auto-ongeluk, wat de verzekering dekt en meer. Let dus goed op tijdens het lezen en stel bij vragen contact op met het personeel van het autoverhuurbedrijf.

Borg

Eén van de meest voorkomende vragen over autoverhuur gaat over de borg. Dit is niets meer dan een som geld die door het autoverhuurbedrijf wordt vastgehouden voor hun eigen veiligheid, voor het geval er iets gebeurt tijdens de duur van jouw reservering.

Dit wordt niet in rekening gebracht als een aankoop. De borg van de autoverhuur wordt alleen ingehouden terwijl de huurauto bij je is en het volledige bedrag wordt teruggestort op jouw saldo zodra jij de auto in dezelfde omstandigheden inlevert als waarin je deze hebt opgehaald.

Dit bedrag varieert sterk, onder andere afhankelijk van de auto die je huurt, hoe lang jouw reservering is. Houd er rekening mee dat de creditcard die je voor de borg toont, voldoende saldo moet hebben om het volledige bedrag te dekken.

Auto-inspectie

Verhuurbedrijven doen dit niet altijd, maar het is altijd goed om de huurauto goed te controleren voordat ujede parkeerplaats verlaat. Dit is belangrijk omdat eventuele krassen en deuken in rekening kunnen worden gebracht als je geen bewijs hebt dat je er niet verantwoordelijk voor was.

Als je iets ongewoons opmerkt aan de auto, zorg er dan voor dat je foto’s maakt. Met deze tips kun je probleemloos een auto huren in Hoofddorp of elders.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden