Tips na het rijden van autoschade

Tips na het rijden van autoschade

Geplaatst op

Helaas is een ongeluk niet altijd te voorkomen. Misschien ben je enorm goed in autorijden en heb je het gevoel dat je nooit betrokken gaat zijn bij een auto-ongeluk. Zeker weten doe je dit alleen nooit, aangezien je bij het autorijden ook afhankelijk bent van andere automobilisten. Ben je betrokken bij een auto-ongeluk en heb je autoschade? In deze blog vertellen we je hoe je het beste kunt handelen na het rijden van autoschade.

Rustig en beleefd blijven

Misschien wel het lastigste is het om rustig en beleefd te blijven richting de andere betrokkenen. De auto kan veel schade hebben en er kan zelfs sprake zijn van letsel. Daarnaast kun je ook het gevoel hebben dat de fout totaal niet bij jou ligt, maar de andere partij 100% schuld heeft aan het ongeluk. Dat maakt het allemaal misschien nog wel vervelender. Vooral omdat je weet dat je ook bij kleinere ongelukken, na die tijd druk bent met verzekeringen en bedrijven die gespecialiseerd zijn in het herstellen van autoschade. Hoe lastig dit alles ook is, blijf te allen tijde rustig en beleefd na het ongeluk.

Letsel? Schakel hulpdiensten in

Zoals net al aangegeven, is het mogelijk dat er sprake is van letsel bij een van de inzittenden. Is er sprake van letsel? Schakel in dat geval direct de hulpdiensten in, zodat zij zo spoedig mogelijk naar de plek van het ongeluk kunnen komen. Ook als je op een gevaarlijke plek staat na het ongeluk is het van belang dat de hulpdiensten zo snel mogelijk worden ingeschakeld. Dit om de plaats waar het ongeluk is gebeurd, snel weer veilig te kunnen krijgen.

Rijd indien mogelijk naar een rustige plek

Als het mogelijk is, dan raden we aan om naar een rustige plek toe te rijden. Bij alleen blikschade bijvoorbeeld. Op deze rustigere plek kun je vervolgens met de andere betrokkenen de schadeformulieren invullen en even tot rust komen. Bij het invullen van het schadeformulier moet je de voorkant van het formulier invullen samen met de andere partij.

Gegevens van getuigen noteren

Het is belangrijk om de gegevens van zoveel mogelijk getuigen te noteren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat beide partijen elkaar de schuld geven van het ongeluk. Wie er schuldig is, wordt vervolgens bepaald door bewijzen als he schaderapport, foto’s van remsporen maar ook getuigenverklaringen. Noteer dus zoveel mogelijk gegevens van getuigen, aangezien zij wel eens het bewijs kunnen vormen dat je niet schuldig bent aan het ongeluk.

Schakel een betrouwbaar autoschadeherstelbedrijf in

Je wilt natuurlijk dat de autoschade vakkundig en betrouwbaar hersteld wordt. Heb je autoschade in Amsterdam en omstreken? Schakel dan Autoschade Herstel VEBA Amsterdam in, een bedrijf dat alle soorten autoschade van ieder type auto of merk repareert. Dit bedrijf is gespecialiseerd in uitdeuken zonder spuiten, een techniek waarbij je tot wel 70% op de schadekosten bespaart.

Gerelateerde berichten

Een auto met abonnement, wat houdt dat in?

Een auto met abonnement, ook wel bekend als auto-abonnement of auto-leasing, is een alternatieve manier om een auto te gebruiken zonder dat je het...

Lees meer

auto fotografie: tips voor het vastleggen van jouw trots op vier wielen

Auto’s zijn meer dan alleen maar een vervoermiddel; voor veel mensen zijn ze een passie en een symbool van status en stijl. Het vastleggen van...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden