Waar op letten voordat je je auto laat wrappen?

Waar op letten voordat je je auto laat wrappen?

Geplaatst op

Het laten wrappen van je auto kan een prachtig resultaat opleveren; toch lost het bestaande problemen niet direct op. Zorg ervoor dat de lak van je auto in goede staat is voordat je je auto laat wrappen. In dit blog leggen we je uit waar je op moet letten voordat je je auto laat wrappen.

Verf van je voertuig

Zorg ervoor dat je weet of vindt uit over de vraag of je auto heeft originele OEM-lak op het of als het werd overgeschilderd. Als de lak erg oud, beschadigd of gerepareerd is, bestaat de kans dat het vinyl de blanke lak en/of de lak eraf trekt als deze wordt verwijderd. Als de auto is overgespoten met een lage kwaliteit, goedkope methode, is de kans groter dat de lak eraf getrokken wordt bij het verwijderen van vinyl, vooral als de lak er verkeerd wordt verwijderd.

Je kunt deze problemen voorkomen door de vinylverwijderingstechniek te volgen zoals uitgelegd in onze installatiehandleiding. Deze techniek zal de kans op beschadiging van de verf sterk verminderen, maar wordt nog steeds niet gegarandeerd door de vinylfabrikant.

Defecten, schade, steenslag, krassen op verf

Vinyl kan alleen krassen op het oppervlak en zeer kleine steenslag verbergen, omdat het vrij dun is en werkt als een “huid” op je voertuig. De stijl van de autowrap en de kleur hebben ook invloed op de manier waarop het verbergt of defecten vertoont. Vinyl wikkels met een patroon zullen de dingen het beste verbergen. Deze zouden 3D Koolstofvezel, TrueR 4D Koolstofvezel, TechArt 5D Koolstofvezel, Geborsteld Aluminium, Glans Metallic Sparkle, Slangenhuid en Wood Grain vinyl wraps zijn. Mat en Satijn stijlen zullen het meest te zien zijn. Donkere kleuren en wit verbergen het beste.

Zorg ervoor dat je ook droog/gebakken vuil uit de auto verwijdert. Soms is het moeilijk te zien totdat je het vinyl aanbrengt en het als een hobbel onder de folie uitsteekt. Voordat je een deel van je auto in vinyl wikkelt, sleep je je hand over de auto om te voelen of er een uitsteeksel uitsteekt dat je weg moet halen voor een mooie onberispelijke afwerking.

Roest

Roest dat door de verf is gegeten moet eerst worden verwijderd, omdat de vinylfolie niet aan roest zal blijven kleven. Het is ook aan te raden om roestige plekken die onder de verf opborrelen te repareren, omdat het er hetzelfde uit zal zien als de auto eenmaal is ingepakt met vinylfolie en het niet zal stoppen met roesten. Roest zal zich blijven verspreiden en je auto blijven opeten als deze niet wordt weggegooid, of je hem nu in vinyl wikkelt of niet.

Wanneer geroeste gebieden zijn gepatcht is het het beste om een laag verf of blanke lak toe te voegen, omdat het vinyl er beter aan zal kleven dan om het te vullen of te primeren. Wacht minstens een paar dagen (best een week) tot de verf van het gas af is, om te voorkomen dat de vinyl borrelt van het afgassen van het pas geschilderde oppervlak.

Zodra je auto in vinyl is gewikkeld en je geen roest onder de auto heeft, zal het veilig zijn tegen oppervlakte roest en steenslag, krassen die van buitenaf kunnen roesten.

Gerelateerde berichten

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden