Welke garagedeuren zijn er? Wij zetten ze op een rij

Welke garagedeuren zijn er? Wij zetten ze op een rij

Geplaatst op

Garagedeuren zijn er in allerlei soorten en uitvoeringen, daarom kan het als consument zijnde lastig zijn om te bepalen welke deur je het beste kunt kopen. In dit blogartikel zetten we daarom alle soorten garagedeuren voor je op een rij, zodat je een goed beeld krijgt van wat de mogelijkheden zijn en wanneer je welke garagedeur het beste kunt kiezen.

Openslaande garagedeuren (linken)

Openslaande garagedeuren zijn ideaal als je de garage als hobbyruimte, werkplek, fietsenstalling of simpelweg als opslagplaats wilt gebruiken. Dit type garagedeur is namelijk opgebouwd uit twee deuren die je los van elkaar kunt openen en sluiten. Het grote voordeel hiervan is dat je snel de garage kunt betreden. Ideaal als je bijvoorbeeld ‘s morgens naar je werk moet fietsen.

Een ander groot voordeel van openslaande garagedeuren is dat de deurbladen goed geïsoleerd zijn en over het algemeen met stevige sloten zijn uitgerust. Hierdoor creëer je een goed beveiligd toegangspunt naar je garage of werkplek. Openslaande garagedeuren zijn in diverse soorten leverbaar. Bekijk de soorten openslaande garagedeuren hier.

Kanteldeuren

Kanteldeuren zijn de meest eenvoudige, maar ook zeer degelijke, garagedeuren die verkrijgbaar zijn. Dit type deur is opgebouwd uit één geheel dat openklapt wanneer je de garagedeur opent. Tijdens het openen kantelt het deurblad naar binnen toe, vandaar de naam ‘kanteldeur’. 

Een kanteldeur is leverbaar in geïsoleerde en ongeïsoleerde variant en je hebt keuze uit vele kleuren en motieven waardoor er altijd wel qua uitstraling een passende deur te vinden is. Kanteldeuren zijn een goede keuze als je de garage wilt gebruiken om bijvoorbeeld fietsen in te stallen of spullen in op te slaan. 

Besef wel dat doordat de deuren naar binnen toe kantelen je een stukje ruimte moet vrijlaten. Bovendien kun je de auto niet vlak voor de deur parkeren, omdat het deurblad tijdens het openen anders de auto zou kunnen beschadigen.

Roldeuren

Wil je de garage als opslagplaats gebruiken? Dan zijn garage roldeuren de beste keuze. Dat komt namelijk omdat dit type deur recht boven de opening van de garage wordt opgerold in een opbergsysteem. 

Het ruimteverlies in de garage is daardoor minimaal. Bovendien wordt de deur verticaal geopend waardoor je ook geen rekening hoeft houden met een deurblad dat kantelt, zoals bij kanteldeuren het geval is.

Sectionaaldeuren

Sectionaaldeuren hebben veel overeenkomsten met garage roldeuren, maar de deurpanelen zijn bij dit type garagedeur wat breder. Daarnaast kantelen de deurpanelen naar binnen toe en komen ze onder het plafond te hangen. Sectionaaldeuren zijn daarin tegen leverbaar in veel meer kleuren en motieven dan garage roldeuren. 

Het is dus maar net wat je belangrijk vindt bij het maken van je keuze. Maar als je de garage niet als opslagplaats gaat gebruiken, dan zijn sectionaaldeuren eigenlijk de juiste keuze. Ze zijn namelijk goed geïsoleerd, hebben geen handvatten waardoor ze zeer strak ogen en ze zijn standaard elektrisch bedienbaar.

Garagedeuren met doorloopdeur (linken)

Een aantal soorten garagedeuren kunnen worden uitgerust met een doorloopdeur. Dit is een aparte deur waardoor je de garage snel kunt betreden en verlaten. Een garagedeur met een doorloopdeur is mogelijk bij kanteldeuren en sectionaaldeuren. Openslaande garagedeuren hebben van zichzelf al een doorloopdeur. Dit type deur is dus de enige die het gemak van een doorloopdeur standaard heeft. 

Ga voor jezelf na wat voor jou belangrijk is met betrekking tot de garagedeur. Bedenk daarbij waarvoor je garage wilt gaan gebruiken. Zoals je hebt kunnen lezen is dat een belangrijk aspect om rekening mee te houden. 

Daarnaast is de uitstraling van belang. Probeer een deur te vinden die qua kleurstelling en materiaal (hout of aluminium) goed aansluit op de kleuren en materialen van je woning. Op die manier ontstaat er een mooi geheel.

Gerelateerde berichten

Autoverzekeringen: Tips voor het vinden van de beste dekking en premies

Het kiezen van de juiste autoverzekering kan een significante impact hebben op jouw financiën en gemoedsrust. In deze blog delen we waardevolle tips...

Lees meer

Een vangrails kopen? Waar moet je aan denken?

Voertuigen worden op hun rijbaan gehouden door vangrails. Vangrails beschermen bestuurders ook tegen het raken van voorwerpen die ze niet zouden...

Lees meer

Over ons

Contactgegevens

Via info @ domein.nl neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden